Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pendlare lever farligt på Gävle centralstation

Annons

Det moderna samhället kräver att allt fler medborgare pendlar till jobbet. Och då kunde man ju tro att en myndighet som Trafikverket har som målsättning att få tågtrafiken att flyta så smidigt som möjligt. En väsentlig del av denna tågtrafik är strömmen av pendlare till och från central- stationen i Gävle. Som pendlare sedan ett antal år kan vi i stället räkna upp ett antal brister.

Men det som nu fått bägaren att rinna över är den nya och helt onödiga trängseln på perrongen vid spår 3. På perrongen trängs numera flera hundra pendlare och tillfälliga resenärer som ska åka med X-tåget klockan 16.15.

Genom massan ska de stackare som kliver av X2000 från Sundsvall och som åker vidare mot Stockholm 16.06. Och sedan kommer X-tåget cirka 16.12 varpå flera hundra resenärer ska gå på tåget samtidigt.

En annan variant Trafikverket ägnar sig åt är spårbyten i sista sekunden innan tåget ska avgå. Då blir det lämmeltåg med flera hundra resenärer som ska tränga sig upp och nerför trappor mellan perronger.

Nu kräver vi en ändring. Det borde vara självklart att leda tågen på ett sätt som underlättar för oss resande. Och att vi resande får kliva av och på tågen på ett säkert sätt. Det är tillräckligt påfrestande ändå att tvingas pendla långt för att ha ett jobb.

Långpendlare som lever farligt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons