Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar är inte allt!

Annons

Kära invånare i Sverige. Det händer igen. Ännu en riktig dumdristig plan som riskerar att förstöra vårt hem, jordklotet. Det handlar om att brunkolet är på utförsäljning av det statliga företaget Vattenfall. Förstår de inte att pengar inte är allt!

Vattenfall som vi betalar skattepengar till vill sälja brunkol som ligger under marken i östra Tyskland. Det vill Vattenfall göra för att nå sina mål, som lyder så här: De ska ha vinst och med de pengarna ska de köpa köp mer förnyelsebar energi, till exempel vindkraftverk och vattenkraftverk. Men om Vattenfall säljer brunkolen till någon annan kommer det företaget såklart elda upp brunkolen och det är jättedåligt för miljön, eftersom det motsvara Sveriges utsläpp av koldioxid i 24 hela år!

Sverige kommer också att få stå till svars för att ha sålt brunkolen och kommer därmed få mindre trovärdighet på klimatmötet i Paris eftersom så många ser upp till Sverige för att vi tar så bra hand om miljön. Däremot kommer de som jobbar på kolkraftverket ha kvar sina jobb. Så vad är då lösningen, så att alla vinner? Jag tycker att Vattenfall ska sälja brunkolen till Greenpeace. Då kommer Greenpeace att låta kolet ligga och inte brännas upp vilket i sin tur leder till att vi inte bidrar till global uppvärmning och dina barnbarn kan få leva ett liv utan miljökatastrofer. Alla vinner alltså på det!

Miljöimman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons