Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pest eller kolera?

Annons

Jag arbetar sedan ett antal år tillbaka åt Gävle kommun på ett gruppboende för utvecklingsstörda och älskar verkligen mitt jobb.

Men, nu har vi blivit uppköpta av ett privat bolag som heter Attendo Care så från och med 1 februari är det de som ska driva boendet. De vann upphandlingarna genom att gå ut med att de ska ge bättre vård.

Hur de ska kunna ge bättre vård vet jag inte med den personalpolicy de har kan inte jag förstå.

Som läget, schemat och kvaliteten är nu på boendet (vilket man märker på att de boende mår bra) kan det tyvärr bara bli sämre när Attendo tar över.

Vi har ett schema nu där vi arbetar 24-timmars- pass, vilket betyder att vi har sovande jour, går upp om det händer något, får lön varje timme vi är på arbetet utan OB och får räkna med alla timmar i schemat. De boende känner sig trygga med att det är samma personal på kvällen som dagen efter och de mår bra.

Attendo har inte detta jouravtal utan där får vi en jourersättning på 29 kronor mellan 22 och 06 (åtta timmar). Dessutom får vi inte räkna med de timmarna i schemat utan vi ska försöka hinna/orka jobba in de timmarna under veckan vilket medför att vi måste arbeta 130 procent för att komma upp i heltid. Att det sedan inte är lugnt på boendet förrän klockan ett och att en del vaknar och går upp klockan fem spelar då inte så stor roll.

Det jag vill komma fram till är att det är fel av Attendo att säga att vi kommer att ge bättre vård när vi kommer att få arbeta fler timmar, flera utgångar med mera. Vi kommer att vara tröttare och mer utarbetade vilket de boende kommer att känna av och i sin tur må sämre.

Vi har fått möjligheten att välja om vi vill vara kvar i kommunen eller vara kvar på boendet. Om vi är kvar i kommunen hamnar vi på PFV.

Där får vi ett schema med dagar, kvällar och varannan helg. Vi vet inte var vi ska arbeta förrän samma dag eller dagen innan om vi har tur. Vi kommer inte att få någon introduktion utan måste ta det som erbjuds. Gör vi inte det så arbetsvägrar vi.

Eva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons