Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiska kommentatorer borde flyttas till reklamen

Annons

Behövs så kallade opartiska politiska kommentatorer i tv och radio?

Efter många år i medievärlden och även inom kommunikationsforskning, tycker jag att nu har etermedierna helt fel i sin politiska rapportering.

Den traditionella bevakningen och nyhetsrapporteringen från riksdag och regering sköter de hyggligt professionellt objektivt. Men de så kallade politiska kommentatorerna i opartiska och objektiva kanalerna har spårat ur. Avskräckande har deras agerande varit senaste åren, grovt misshandlat socialdemokratin, dess politik och förtroendevalda.

Nästan aldrig analyserar de den borgerliga regeringens många misslyckade beslut. Sämst i klassen har varit, och är, TV4:s kommentatorer. De avslöjar sin politiska hemvist genom urval, tal- och kroppsspråk.

Då TV4 är en reklamfinansierad kanal, bör kommentatorernas inslag flyttas till reklamplatsen och inte förstöra trovärdigheten i övriga nyhetsprogram. Nu ingår kommentatorerna i Reinfeldts propagandaminister Per Schlingmanns gäng.

Dagens massmedieforskare kan börja med att analysera eterns kommentatorers avsnitt senaste året och finna fog för min hypotes här ovan. Inled sedan en debatt om vi behöver politiska kommentatorer i objektiva och neutrala medier.

Härje Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons