Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda elevrummet på Perslundaskolan

Som nog alla vet vid det här laget så ska elevrummet på Perslundaskolan läggas ner. Jag tycker att det är sjukt dåligt.

Annons

Det är en fråga om pengar, enligt de som vet. Jag tycker det är en av de viktigaste sakerna på skolan, att lägga pengar på.

Det är det enda ställe på skolan där det inte finns lärare. Det är en annan miljö dit man kan gå undan ett tag och bara ta det lugnt och det är till för oss elever. Det finns en person – förutom vi elever – som jobbar där, och hon är verkligen omtyckt av alla. Hon har ingenting med prov, läxor och betyg att göra. Och med henne kan alla prata med, om vad som hellst.

En till sak som jag tycker är hemskt konstig, är att alla elever och föräldrar var tvungna att skriva på ett kontrakt, strax efter att nyheten om elevrummet kommit ut. Genom kontraktet lovade man att det skulle vara tyst och lugnt i korridorerna. Hur går det till egentligen?

När det enda stället på skolan, där man inte behöver vara en duktig elev, läggs ner. Så ska det bli helt tyst i korridorerna. Det kan ju en femåring räkna ut att det inte kommer att fungera för fem öre. Det kommer att bli högljutt och mer förstörelse i korridorerna. Även fast jag själv såklart inte vill att de ska bli så, så kan jag kan sätta tusen spänn på att de blir det.

Jag var själv nere i elev- rummet i morse. Det var julpyntat med julgran, glitter och lampor och så skönt att bara ta det lugnt i en soffa med mina vänner, när vår lektion var inställd. Min kompis sa då: ”Tänk, det här är kanske är elevrummets sista jul”. Och på en gång blev allt så sorgligt. Skulle elevrummet inte funnits, så skulle vi suttit tyst i en kall korridor på hårda träbänkar med folk som gick ut och in från lektioner. Kul? Nej.

Det jag vill komma fram till är, som nog alla förstått, att jag tycker det är otroligt dåligt att elev- rummet ska läggas ner. Även fast det inte kommer drabba mig själv så oerhört mycket, eftersom jag snart går ut, så tycker jag att det är så himla dåligt.

Det är synd om eleverna som har Pers- lunda framför sig. Det är synd om Inger som inte längre får något jobb. Och det är synd för Perslundaskolan att de blir en sämre skola.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons