Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Religionskonferens – vilken bra idé!

INSÄNDARE: Svar till Christer Pettersson den 23 december

Annons

En internationell religionskonferens? Ja, varför inte – det låter som en bra idé!

Då skulle man till exempel kunna gå samman och gemensamt verka för att få bort de avarter som utger sig för att vara olika religionsyttringar men som inte har något att göra med religion överhuvudtaget. Och nej, USA har inga problem med Scientologi-kyrkan.

Tvärtom är det ett trossamfund som åtnjuter status som fullt erkänd religion, och den är en positiv och mycket uppskattad kraft i samhället med de olika sociala program som kyrkan sponsrar.

Bland dem kan nämnas "Vägen till Lycka", ett program där människor på ett enkelt sätt får hjälp att bygga upp ett liv, som ger dem glädje och tillfredsställelse; droginformationsprogram, som har omvittnat positiv effekt vad gäller att förhindra nyrekrytering till leden av drogmissbrukare; katastrofhjälp vid till exempel olika naturkatastrofer, för att nämna några.

Det samma gäller för Scientologi-kyrkans aktiviteter i Europa. Utövning av religion, oavsett vilken, befattar sig inte med att strida mot och döda medmänniskor, inte heller med oärlighet som spridande av lögner och korruption.

Utövning av religion är att bejaka människan som andlig varelse och som sådan låta henne växa i gemenskap och i samarbete med andra människor och folkgrupper, med respekt för var och ens trosuppfattning och kulturutövningar. Planeten är vår och vi behöver ta hand om den tillsammans!

Karin Larsson, scientolog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons