Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena gator viktigare än hundbajspåsefria sopor

Annons

SVAR TILL:

Nu måste jag reagera (som hundägare). Jag tycker det är olyckligt att plastpåsen hamnade i komposten (dumt rent ut sagt).

Men även jag har slängt ihopknutna hundbajspåsar i andras gröna sopbehållare om jag inte hittat latrin. Jag tror det finns cirka tre hundlatriner i hela inre Sandviken. Tre som jag har hittat! Och hur många hundar finns det? Mååånga.

Det resulterar ofta i att latrinerna är proppfulla så de ligger påsar på gatan. Sopkorgar finns det om man går vissa stråk med sin hund. Längsta promenaden som jag har tagit med min hund i Sandviken var cirka två kilometer lång och det fanns inte en enda latrin eller sopkorg längs vägen. Du kan gissa hur många bajspåsar som låg längs med vägen (tyvärr).

Skulle en husägare bli arg för att jag utnyttjar dennes sopor för att göra mig av med bajspåsen skulle jag nog bli förbannad. Men det är väl mentaliteten i samhället i dag – ”det som är mitt är mitt” – och det verkar även gälla sopor löjligt nog.

Jag vet inte vad du ska med de brännbara hushållssoporna till eftersom du blir så förbaskad, så därför vill jag informera om att allt det brännbara bränns. De sorteras inte för att skickas till fattiga. Jag skulle tycka det var underbart om jag såg någon våga slänga sina påsar i våra sopor i stället för att inte plocka upp efter sig.

Jag tycker i alla fall att rena gator är viktigare än hundbajspåsefria sopor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons