Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ring in en vegetarisk ­samhällsnorm 2016

/
  • Andelen vegetarianer ökade under 2015, skriver Jonas Norberg.

Annons

Ring in en vegetarisk samhällsnorm i Gävleborg 2016

Det har brutit ut en vegetarisk väckelse i Sverige. Allt fler organisationer och skolor serverar vegetarisk mat som standard.

En av fem under 40 år äter vegetariskt och den totala andelen vegetarianer har under 2015 ökat från sju till tio procent, enligt en aktuell undersökning från Livsmedelsföretagen.

Nu är tiden inne för att slutgiltigt bryta köttnormen.

Härmed ringer jag därför in en vegetarisk samhällsnorm i hela Gävleborg under 2016.

Med sanning och medkänsla, ring klocka ring in, kärlek och mod till dig som tvekar och famlar om du verkligen ska äta andra. Djuren vill inte slaktas och du vill väl inte se dem dö?

Med en ljus och porlande matglädje, ring klocka ring in, den resurssmarta gröna maten som effektivast ger näring, energi och värme för den miljard världsmedborgare som hungrar och fryser i den mörka vinternatten.

Med lustfylld längtan, ring klocka ring in, den goda, färgsprakande, levande och hälsosamma växtbaserade maten. Bort med den onyttiga animaliska födan som legat allt för länge stinkande på faten.

Ring klocka ring. Ring för livet in: baljväxter, fullkornsbröd, grönsaker, nötter, frukt och bär samt den stora välsignelse som det för Gävleborg och hela världen innebär.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons