Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här fungerar stiftelsen för Forsbacka bruk

/

Annons

Svar till Barbro Thornell, Forsbackabo.

Tack för ditt engagemang för Forsbacka och bruket, vi vill gärna informera kort om hur stiftelsen är uppbyggd och fungerar. 

Forsbacka bruks stiftelse är en privat stiftelse vars stadgar reglerar styrelsens arbete, den skapades i samband med nedläggningen av bruket. Stiftelsen har alltså inga ägare utan är en egen juridisk person. I stiftelsens styrelse finns representanter från föreningsrådet i Forsbacka samt ledamöter från kultur och fritidsnämnden i Gävle kommun.

Stiftelsestyrelsen har ett ideellt engagemang i stiftelsen med ansvar för verksamheten. Stiftelsen Forsbacka bruk har i dag två anställda vilka arbetar med underhåll och drift av bruket året om samt ett par säsongsanställda i kaféet likt tidigare år. Det pågår även en upphandling av det underhåll som varit eftersatt. Styrelsen arbetar alltså med att få de grundläggande processerna på plats för en fungerande verksamhet inom ramen för stiftelsens ekonomiska möjligheter. Kultur och fritidsnämnden täcker i dag det driftsunderskott som stiftelsen har. 

Sommarens aktiviteter har planerats av stiftelsens anställda utifrån de oförändrade mandat som givits de senaste åren. Det har varit, och är, en utställning av en lokal konstnär i våra lokaler på labbis under hela sommaren. När det gäller annonsering kommer vi självklart att ta till oss det och se över våra rutiner, vilka vi inte förändrat i år. 

Som sagt, tack för din reflektion och som medlem i föreningslivet i Forsbacka är även du välkommen engagera dig mera i bruket och dess framtid. 

 

Martina Kyngäs, ordförande Stiftelsen Forsbacka Bruk

Carolina Fredsdotter Nilsson, ledamot Stiftelsen Forsbacka Bruk 

Charlotta Lagnander, ledamot Stiftelsen Forsbacka Bruk

Anders Göransson, ersättare Stiftelsen Forsbacka Bruk 

Jörgen Olsson, ersättare Stiftelsen Forsbacka Bruk 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons