Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbeta inom damfotbollen

Annons

IFK Gävles tränare säger att det finns för få utbildade damspelare i Gästrikland. Vad beror detta på? Hur många herrspelare från Gästrikland når eliten?

Hur bedriver klubbarna sin verksamhet för dam- och tjejspelare? Kanske är det mer som spelar in än enbart träning. Hur påverkar vi som föräldrar vår stöttning av tjejer och damer? Finns det fortfarande fördomar mot damfotboll? Hur behandlar klubbarna sina spelare? Vill klubbarna ha damfotboll? Eller beror det kanske på att man vill kunna utnyttja de kommunala bidragen? Hur hårt jobbar klubbarna med spelarrekrytering till damlagen? Sköter damlagets tränare detta själv? Är styrelserna involverade i detta?

Finns det kunskap i klubbarna om att hjälpa till att slussa spelare vidare högre upp i divisionerna?

Behöver vi kanske vidga våra blickar utanför klubbmärkena. Det är väl individen som det handlar om.

Kanske måste det till renodlade damklubbar som IFK Gävle, för att det ska gå framåt. Damfotboll verkar vara mera något som katten släpat in i vissa föreningar, dock inte alla. Hur är det med träningstider, inomhus som utomhus?

Budgetarna, är de lika? Intresset från styrelser när herrar respektive damer spelar, hur många besöker matcher?

Jag tror säkert IFK lyckas i år, med att satsa på yngre spelare. De har de spelarna som vill satsa. Det gäller att försöka få fler att vilja satsa. Därför kanske det måste till något nytt. Exempelvis att två spelare kommer från damklubben BK Frej till IFK, två spelare från IFK går till BK Frej. Det behöver inte vara A-lagsspelare som går från IFK. Som det är nu har några klubbar väldigt många spelare, med både A-, B-, C- och D-Lag, medan andra klubbar knappt får ihop ett lag. På det viset med lite övergångar kanske det kommer fram fler spelare och stimulerar flera att satsa.

Vi måste hjälpas åt att göra det attraktivt att spela damfotboll.

Till förbundet: hur ser de på damfotboll? Tillsättning av domare

med mera. Matchtiderna, hur ligger de? Dam klockan 11 en söndag. Herr klockan 15 en lördag.

Ska man spela match klockan 11 betyder det att man bör vara på matcharenan cirka 1 till 1,5 timme före. Har man sedan fyra–fem mil att åka, betyder det att man måste gå upp cirka klockan 7. Lag i utkanterna av Gästrikland har detta problem ofta.

Kanske en senareläggning av matchtiderna vore på sin plats!

Lycka till damlag och flicklag i Gästrikland!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons