Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhället ska väl hjälpa alla våra invånare?

Svar till JM 14-218 Kva Gävle, 24 september

Annons

 Läser om personen som känner sig sviken av kriminalvården! Varför samarbetar inte kommunen/socialtjänsten med Kriminalvården för ökad positiv utsluss i samhället för de som verkligen vill byta sitt destruktiva liv? Om det är som insändaren berättar att dörrar stängs in till samhället, ja, då är det väl dags att öppna dem? Samhället ska väl hjälpa alla våra invånare?

Gör ett reportage om våra hemlösa nu innan höst och vinter kommer och delge kommunen/socialförvaltningen resultatet. Hjälp till att ge dem ett värdigt boende. Stallgatan måste kunna utöka sitt boende till fler platser i hus som ni säkert har. Vad är det som hindrar? Ni vill ju verkligen ordna boende för alla som kommer hit. Hemlös kan både du och jag bli. Om morgondagen vet vi inget!

I Stallgatans boende finns boende med tillsyn men inget nykterhetskrav

Det kan väl inte vara så svårt att öppna fler sådana boenden när behovet finns till våra egna medborgare som råkat illa ut av olika anledningar. Dessutom klassas numera alkoholism som en sjukdom, så det borde vara prio ett att hjälpa våra utslagna och hemlösa! Ska ni inte ge hjälp åt alla? Det duger inte att bara försvara sig med att ”de vill inte”!

Det vet ni inte förrän ni har försökt att erbjuda ett värdigt boende som Stall-gatans. Deras 38 platser räcker inte.

Sätt igång nu och redovisa ett likartat boende!

S W

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons