Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma krav ska gälla alla

Innan artikeln om hur Göransson arena sålde alkohol utan tillstånd publicerades kontaktade jag kommunens alkoholhandläggare Birgitta Lundgren via telefon och ifrågasatt hur det var möjligt att Göranssons Arena AB fick sälja alkohol med någon annans tillstånd i väntan på sitt eget.

Annons

Jag påpekade att det var olagligt och undrade vad hon skulle göra åt det? Svaret jag fick var att hon hade informerat arenabolagets företrädare om vad som gällde i väntan på tillståndet och att hon inte hade någon annan uppfattning än att det var Nordic Fine Food AB som drev restaurangen vid Göransson Arena.

Sandvikens kommun tar en årlig avgift från alla alkoholtillstånds- innehavare i kommunen för tillsyn. Den avgiften kan lika gärna tas bort om man som tillsynsmyndighet inte kan kolla upp att alla aktörer följer lagen.

Nu kan man läsa i Arbetarbladets artikel hur alla skyller ifrån sig. Det är min uppfattning att den som bär ansvaret för den olagliga försäljningen av alkohol vid Göransson Arena restaurang, är den person som besitter kunskapen om alkohollagen inom bolaget Göransson Arena AB.

Vid varje ny ansökan av alkoholtillstånd kräver Sandvikens kommun via socialkontorets alkoholhandläggare en hel del handlingar, bland annat bevis att man innehar kunskap om alkohollagen. Har man inte det hänvisas den sökande bolagsrepresentanten till en tredagarskurs, som kostar 10 000 kronor och som avslutas med ett prov.

Blir man godkänd får man ett diplom som kan användas som komplettering av ansökan.

Jag utgår från att man ställer samma krav på alla oavsett ägare och att den handlingen ska finnas i den ansökan om alkoholtillstånd som Göransson Arena AB lämnade in, annars är det för mig ett tydligt tecken på att man ser mellan fingrarna och särbehandlar ett kommunalägt bolag framför andra sökande bolag.

Samtliga bolag inom Sandvikens kommun bör föregå med gott exempel och följa de lagar och regler som gäller.

Därför tycker jag att alkoholtillståndet bör dras in för Göransson Arena AB precis som man tidigare återkallade tillståndet för Lillpuben, Äventyrarna och Steel Town. Eller…?

Rätt ska vara rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons