Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma politik i vacker förpackning

Annons

Maud Olofsson (C) gick i våras till angrepp mot de röd-gröna för att hon ansåg att de spräckte utgiftstaket i sin vårbudget – ett utgiftstak uppsatt av regeringen för sin egen budget, hon jämförde alltså äpplen med bananer. Nu visar det sig att Alliansregeringen har spräckt sin egen budget och går 100 miljarder back – pengar som måste lånas utomlands till dyra räntor.

Det man ser nu är ett direkt återupprepande av den förra borgerliga regeringen 1991–1994 ledd av Carl Bildt. En skenande arbetslöshet och en skenande löneskuld till utlandet. Den borgerliga politiken har inte ändrats, samma politik som för 100 år sedan, men i en ny och väldigt vacker förpackning. En förklädnad som ska få vanliga arbetare att rösta blått, en förklädnad som fungerade perfekt i valrörelsen 2006.

Resultatet av denna politik börjar nu synas överallt i samhället – klyftorna ökar mellan rik och fattig, ersättningar från trygghetssystemen bantas och sänks, sänkt a-kassa, sänkt sjukpenning, sänkt sjukersättning, sänkt pension (inga skattelättnader för pensionärer). Samtidigt höjs egenavgifterna dramatiskt, höjd avgift till a-kassan, höjd trafikförsäkring, höjd fackavgift (slopad skatteavdrag för fackavgiften – arbetsgivare får dock ha kvar sin avdragsrätt).

Det är dags för svenska folket att vakna upp och se sanningen i vitögat – den borgerliga politiken har misslyckats katastofalt.... Rösta rött 2010!

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons