Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens kommun – för dig med snopp!

Är Sandvikens kommun mest till för dem med snopp?

Annons

Så här 2011 kan tyckas att Sandvikens kommun borde ha kommit längre i sitt tänkande för att ge alla barn samma rättigheter och möjligheter oavsett kön.

Jämställdhetsprincipen i kommunallagen verkar vara satt åt sidan när man ser på resursfördelning gällande ungdomsidrotterna, då idrotter där det mestadels är flickor som är aktiva ofta håller till i undermåliga lokaler eller får nöja sig med sämre idrottshallar/ anläggningar medan pojk- och herrlagen har bättre förutsättningar.

Ett typiskt exempel på detta är ridhuset i Kungsgården där man länge sökt anslag av kommunen för att få ridhuset isolerat då ridklubbens medlemmar (mestadels flickor/kvinnor) faktiskt riskerar köldskador då detta plåtskjul vintertid är som ett frysskåp och -10 ute betyder -25 inne i ridhuset.

Då solen ligger på under sommaren blir det i stället som en gigantisk bastu, det vill säga +10 ute = +25 inne.

Det som gör att människor ändå står ut i kylan eller hettan är den fantastiska personalen som gör ett jättebra jobb med sina elever och som nog räddat mer än en tjej från att hamna ”snett” på fritiden genom att de finns där och ger trygghet.

Har inte denna sports ut- övare samma värde som till exempel bandyspelarna som fått en ny stor arena byggd åt sig? Ska Sandviken vara en kommun där alla har samma värde eller en ojämställd håla med föråldrade könsvärderingar där flickorna inte är värda lika mycket som pojkarna i kommunen?

I Sandvikens kommun har man även gått ut i media med att man vill ha medborgardialog. Jag har ställt denna fråga på den frågepanel man har på hemsidan. Enbart SD, C, MP och M har svarat. S borde väl också ha svarat enligt sin nya policy om öppenhet! Nu har ni chansen att vara riktigt öppna och ge ert svar här i tidningen!

Snopplös!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons