Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på annat än sten och tunnel

Gävleborna satte stopp för kommunens 100-miljonersrullning på kulturen. Nu planerar politikerna nya mångmiljonsatsningar genom att byta ut torgets stenläggning och bygga en ny tunnel under järnvägen.

Annons

Utan att känna till detaljerna i stadens budget, kan man undra om Gävles ekonomi i dessa tider är helt opåverkad av vad som händer i omvärlden. Kommer inte, som i andra kommuner, inkomsterna att minska och utgifterna att öka den närmaste tiden?

Vad gäller tunnelbygget finns det i dag i det aktuella området redan fem möjligheter att passera järnvägen på en sträcka av några hundra meter. I dagens krympande ekonomi måste frågan om det verkligen finns behov av en sjätte passage anses befogad.

Om man betraktar dagens stenläggning på torget, är det svårt att se, att behovet av en ny skulle vara särskilt akut. Finns det inte, kommunpolitiker, anledning att i dag visa litet återhållsamhet med utgifter som inte är absolut nödvändiga och i stället reservera dessa pengar för utgifter som är absolut nödvändiga i en nära framtid? Med tanke på dessa planer, kommer skattebetalarna på inga villkor att acceptera några nedskärningar i den kommunala verksamheten framöver!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons