Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på ett elitlag i Gävle!

Annons

Detta brev är riktat till samtliga föreningar i Gävle som satsar på damfotboll och jobbar för att just deras damlag ska komma upp i division 1 med förhoppningar om en kommande plats i damallsvenskan.

Är det inte dags att dessa föreningar slår sina kloka styrelser ihop och diskuterar fram en gemensam strategi för att nå detta mål. Gävle är en stad av den storleken och med det spelarunderlag som skulle kunna slå sig in allsvenskan och etablera sig där, Men inte så länge vi har x antal föreningar som endast försöker se om sitt hus och konkurrerar med varandra om de spelar- talanger vi har i Gävle.

Vore det inte klokt att samtliga föreningar pratar ihop sig och att Gävle gör en satsning på ett elitlag och att övriga klubbar och föreningar fungerar som talang- och utvecklingslag med möjlighet till utveckling och rekrytering till Gävles elitlag.

Detta skulle kunna medföra att flera talangfulla damfotbollsspelare skulle stanna i – eller flytta till – Gävle för att få en möjlighet att konkurrera om platserna i elitlaget (tänk allsvenskt lag).

Detta skulle med stor sannolikhet bidra till att flera av våra klubbar i alla fall har en möjlighet att spela i till exempel divison 1 eller 2 utifrån att Gävles damlag blir mer attraktiva att spela i.

All ära till er föreningar och tränare som satsar på damfotboll och tror på en framtid i högre divisioner.

Ni brinner för det ni gör och ni gör det med engagemang och en tro på framtiden och på att just ert lag ska spela sig in i allsvenskan.

Men nu är det nog dags att alla lyfter blicken och tänker utanför föreningen och ser saken i ett större perspektiv – Gävle! Först då kommer vi att lyckas få in ett damlag från Gävle i allsvenskan.

En som tror på att Gävle kommun vill ha både herr- och damlag i allsvenskan!

Sportintresserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons