Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt spaden i jorden och börja bygga!

Annons

Det behövs byggas flera bostäder i Gävle .Framför allt gäller det hyreshus. Det går att ställa många frågor vad detta kan bero på. Lyssnar man på Allianspartierna i föregående regering och nu i opposition så verkar bristen på bostäder bero på att det saknas mark och att det finns för mycket regler. När det gäller frågan varför det inte byggts i Gävle under förra kommunledningen verkar de ha haft samma skäl då byggnationen endast skett i privat regi. Nu har Gävle fått en Alliansledning med hjälp av SD. Då förväntar sig den vanlige väljaren att nu blir det fart på byggnationen De kommer att städa bort alla onödiga regler. Mark har Gävle gott om så det är inget hinder.

Vad hör man då Inger Källgren Savela berätta. De måste göra om det gamla byggnadsprogrammet och det kan inte bli fastställt före 2017. Varför då? Tar det så lång tid att göra om reglerna eller har valet 2018 bestämt fastställelsetidpunkten. Om det är någon kommun som tillämpar krångliga regler och skapar egna så är det Gävle. Det beror i de flesta fall på delegerandet till kommunens tjänstemän. De har nu börjat rota i småsaker som altaner och glasverandor som byggts på 90-talet då inga

byggnadslov krävdes för takade Altaner upp till 12 kvadratmeter. Kommunen har anställda byggnadsinspektörer. Vad har de sysslat med under alla dessa år? Inte kan det vara inspektion. Gävle har gott om mark som kan ge utrymme för hela stadsdelar, till exempel Tolvforsskogen.

Det finns gott om mark i Valbo som är förberedd med huvudledningar för både vatten och avlopp. De har funnits där sedan 1970.

En del av dessa områden äger kommunen redan, i andra fall har den ursprungliga användningen upphört för länge sedan. Det finns reserver i nya översiktsplaner. Det är bara att sätta ner spaden i jorden och börja bygga. De regler som finns är inte av den arten att de hindrar byggnation. Det är lätt att ändra våningsantalet  för trevåningshusbyggandet och öka våningsantalet på höjden med hissar. Vad, Inger nu anför är det bara svepskäl för att inte bygga så att huspriserna faller. Det är Moderaternas huvudskäl.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons