Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex och sånt

/

Annons

Vårt land har skriande brist på kompetenta sjuksköterskor och läkare, men vi importerar vårdpersonal som deras hemländer inte vill behålla. Många har förfalskat sina betyg, men våra medicinska chefer är för fina i kanten, eller för rädda för överheten, för att åtgärda liknande formaliteter.

Tågen stannar titt och tätt på väg till nästa station.

Vi behöver bygga 700 000 bostäder under det närmaste decenniet, och tak över huvudet är fortfarande en uppskattad förmån, inte bara för ministrar. Riksrevisionen kan inte ens hålla reda på sig själva.

Till och med grundvattennivån trotsar enväldigt våra behov. Skolan saknar 5 000 lärare inför den förestående terminsstarten, av hittills icke åtgärdade orsaker.

Mot bakgrund av ovan nämnda problem har vår minister med ansvar för folkhälsa, sjukvård och idrott (!), Gabriel Wikström, tänkt sig starta en utredning av svenskarnas sexualvanor. Den oundvikliga resten av Regeringens mandat kommer att präglas av detta vilsna initiativ. Den som lever får se om man återupptar 1600-talets galna häxprocesser, med tortyr som yttersta hjälpmedel. Eller planerar man att ange nationalitet för alla som tafsar på flickor under festivalerna?

Gunnar Bäckström, Malmö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons