Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska barnmorskor fly sjukhuset innan ni reagerar?

/


Apropå Region Gävleborgs svårighet/ovilja att rekrytera barnmorskor.

Annons

Vi barnmorskor, var vi än må jobba, har ett otroligt viktigt och ansvarsfullt arbete. Vi har allt som oftast ansvar för minst två ibland tre liv en blivande mor och minst en ny världsmedborgare! Därför har jag så otroligt svårt att förstå att vår arbetsgivare anser att ”gå kort”, ha oerfarna vikarier eller låta sin ordinarie personal jobba extra (för en yttepytte ersättning) är bättre än att ge oss högre löner och bättre arbetsvillkor/arbetsmiljö. Detta i sin tur kommer leda till att våra kollegor stannar kvar och att fler söker sig till oss för att jobba.

Ja jag vet att detta är lika överallt inom regionen men det finns ingen yrkeskår som har lika ansvar som oss. I sommar verkar schemat gå ihop, med tack till några få vikarier (Läs: alla som finns) och någon som nappat på sommarmoroten. Detta under förutsättning att alla är friska och det är en ekvation som inte går jämnt ut.

Då förutsätts det att man är sina arbetskamrater/sin arbetsplats trogen och tar på sig extra pass i det redan trånga schemat om nu inte den redan pressade kvarvarande personalen förväntas att klara jobbet på ett antal som ligger under grundbemanning. Det sistnämnda leder tydligen inte till större risker än att gå fullbemannade!

Det jag till sist undrar kära ledning av vårt kära sjukhus och folkvalda politiker: Hur långt ska det behöva gå? Ska det till en mängd sjukskrivningar och en stor personalflykt innan ni reagerar?

En bekymrad barnmorska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons