Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska de praktisera på Disneyworld?

En delegation från Gävle åker till USA för att ”studera nöjesindustrin”. Gävle kommun bidrar med Carina Blank, kommunalråd, och Helen Åleskog, kommunjurist, som tillsammans med Tom Widorsson och Ingemar Westin åker på en nio dagar lång resa till USA.

Annons

Resan betalas av Furuviksparken fastigheter, som ägs gemensamt av Gävle kommun och Furuviksparken. Delegationen ska dels studera temaparkerna i Orlando (Disneyworld med flera) samt besöka en tivolimässa i Las Vegas! Och detta i tider med besparingar inom skola, vård och omsorg! Man kan ju undra vad de ska studera på Disneyworld eller tänker de praktisera? Eller ska man ladda upp inför valet nästa år? Eller är det ett smart drag av Widorsson för att få styrelsen i fastighetsbolaget mer vänligt stämda inför nästa hyresförhandling?

Gävle kommuns informationschef Anna Östman tycker att det är en bra idé. Trots att hon chefar för Gävles största reklambyrå (kommunal byrå) verkar hon sakna en informationsstrateg! Men lugn kära Gävlebor, om Alliansen vinner valet läggs den ner! Eftersom Furuviks fastigheter ägs till hälften av Gävle kommun innebär det att halva reskostnaden drabbar Gävleborna i form av utebliven utdelning! Dessutom antar jag att sällskapet reser på betald arbetstid och med traktamente? Det vill säga att kostnaden per person i så fall blir minst den dubbla, 40–50 000 kronor per person! Att Furuviksparken kan ha nytta av nya influenser är helt okej, det är ju ett privat bolag. Men vad säger Gävleborna om att betala resan för Carina Blank och Helen Åleskog? Dags för Alliansen i Gävle?

Är det sant?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons