Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi acceptera slaveri i Sverige?

Annons

I en tv-utfrågning där Timbro var företrädd av en kvinna visades hur man i USA löst problemet med nya jobb som kan utföras av outbildade människor. Som exempel togs ett utsnitt från en butik där en färgad man stod och plockade i varorna i en kasse åt köparen. Timbro tog det som ett exempel på nya jobb som kan utföras av invandrare . Det är skamligt att sådana förslag ska komma upp i vårt land. Jag trodde att vi inte accepterade slaveri. Det kan finnas skäl för att affärer anser att man kan anställa personer, som plockar i varor, i köparens kasse. Vid stor kundinströmning skulle det öka flödet i kassorna. Men om  den åtgärden behövs finns ingen anledning att den som utför åtgärden ska ha sämre betalt än övriga butiksanställda som plockar upp varor i butiken. Andelen butiker i Sverige som skulle behöva den servicen är nog inte särskilt stort. Övriga kunder behöver inte den bekvämligheten.

Vad värre var är att ratade statsministerkandidater dyker upp från skatteparadisen och föreslår liknande slaveriarbeten i vårt Land. Finns det ingen skam i de högst avlönade i samhället. Nu kräver de att sådana låglöne- och bidragsberoende jobb ska införas för att de själva är för bekväma att öppna en papperskasse i affären. Själva inför de bonusar till sig själva och andra högavlönade.

Swedbank-kalabaliken visar på att jag har rätt när det gäller bristande ansvar hos personer som har fått ett förtroende, eller som belöning för något annat erhållit ansvarsfulla poster, det gäller inte bara politiska utan även i bolag och andra liknande företagsformer.  I bankaffären är det ytterst vi kunder som får betala det ansvarslösa beteendet. Den som orsakat problemet får säkert en enormt stor avgångsersättning eller någon annan högavlönad post i samhället. Det parti som vågar ta tag i dessa missförhållanden blir säkert belönade av väljarna. Det finns alltid någon som betalar dessa höga ersättningar. Det är i flesta fall kunder eller vanliga skattebetalare. Den som misskött sig ska avskedas och behandlas lika som vanliga arbetare och tjänstemän i liknande fall.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons