Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi förbättra miljön eller inte?

/

Till att börja med vill jag bara säga ”varför?”. Jag förstår inte varför vi ska ha Arla i våra butiker i stället för Gefleortens. Är det bättre?

Annons

Nu när de flesta börjar inse vikten av att köpa närproducerat och ekologiskt kommer någon med en sådan dum idé som att byta ut Gefleortens till Arla. Det går emot allt som tidigare sagts om att köpa närproducerat och hur påverkar det oss konsumenter? Var allt som sagts om att förbättra miljön bara struntprat?

Den senaste tiden har vi visat ett större intresse för miljön och försöker förbättra den genom att dels köpa närproducerat då vi undviker stora utsläpp genom transporter och dels genom att köpa ekologiskt då både människan och naturen slipper alla dessa besprutningar och bekämpningsmedel. Nu ska vi helt plötsligt skippa det närproducerade och köpa mejeriprodukter från icke lokala mejerier med långa transporter. Snälla bestäm er, ska vi förbättra miljön eller inte?

Jag vill också påpeka att det inte endast är Gefleortens som påverkas av detta beslut, utan även alla deras underleverantörer. Mjölken kommer från lokala bönder och om Gefleortens inte köper deras mjölk längre behövs inte dessa bönder. För att mjölken ska ta sig från bönderna till mejeriet behövs åkerier och om de inte har någon mjölk att leverera kommer även de att gå i konkurs. Detta är bara en liten del i det hela. Så småningom kommer fler och fler bönder att få lägga ned sin verksamhet och detta leder i sin tur till att vi inte kommer att ha några bönder kvar. Då kommer vi att behöva köpa allt fler produkter från andra länder och till slut får vi en försämrad ekonomi för att allt för mycket pengar lämnar vårt land.

Jag påstår inte att Arla har sämre produkter men nu när vi så länge har kämpat för att förbättra vår miljö genom att köpa närproducerat och ekologiskt ska vi väl inte förstöra allt detta genom att köpa in Arlas produkter i stället för Gefleortens. Det går helt emot det vi strävar efter, en förbättrad miljö!

Anna

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons