Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi kalla Dalai Lama smygrasist?

Svar till Eva-Karin Hellström, 13 oktober

Annons

 I en insändare som Eva-Karin Hellström skrivit har hon alldeles glömt bort att ta med hur de andra partierna i riksdagen ser på det här med att hjälpa på plats!

I en Global agenda och debatt i riksdagen står följande att läsa:

Stefan Löfven: Sex områden som vi enats om. Område 1: Ökat stöd till UNHCR med 1 miljard Euro = 9 miljarder för humanitärt bistånd i Syriens närområde!

Område 2: Ökat finansiellt stöd genom Eus regionala program till Tukiet, Libanon och andra länder som berörs av krisen i Syrien.

Område 3: Ökat finansiellt stöd...EU bör ta större ansvar i Syrien konflikten...

EU måste bli mer aktivt för att människor över huvudtaget inte ska behöva fly, det kommer vi att fortsätta att driva med kraft! S-Politiker Marie Granlund: Det är en fråga om att hjälpa till på plats!

M-Politiker i samma debatt: Vill rikta om det Svenska biståndet för att stärka Syriens närområde! Vi måste hjälpa mer i närområdet-mer resurser till lägren!

V-Jonas Sjöstedt säjer: Det riktigt stora och viktiga beslutet på det här mötet är den massiva ökningen av biståndet till närområde!

KD svarar i samma debatt: Större humanitär insats på plats, vi kan inte ensamt erbjuda plats för alla! FP: Vi behöver hjälpa mer i närområdena, vi är alla överens om att det var ett välkommet utökat humanitärt bistånd! MP: Jag är också stolt över att vi nu ger extra pengar på FN:s begäran till Livsmedelsbeståndet!

Den här Globala debatten finns att läsa i sin helhet på-Global Agenda-Debatter och Beslut Protokoll 2015/16 24/9. Diskussionens fokus var framför allt på ”Vad kan EU göra för att hjälpa människor på plats?”.

Jag råkade hitta en artikel som handlade om Dalai Lama. Där står att han har precis samma inställning till flyktingfrågan som SD? Ska vi börja kalla honom smygrasist nu? Ska vi bannlysa honom från att någonsin närvara vid en nobelmiddag som vi gjorde med Jimmie Åkesson? Nej det är inte mina ord och nej, jag är inte rasist! Men rätt ska väl vara rätt angående insändaren om SD, så varför togs inte de här partiernas åsikter upp? De finns att läsa innantill!

Läs på

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons