Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska ytliga radiopratare ge ungdomar verkligheten?

/


Gubben och jag lyssnade på radion i morse på väg till jobbet...

Annons

I radion hördes Farao, någon som kastade ur sig en massa ointelligent snack och några programledare som inte heller förstod vilket ansvar man har att vårda språket inför sina lyssnare. Jamen, det är ju underhållning säger ni nu säkert. Ja, men om man som lyssnare inte har några referenspunkter så blir detta verklighet för många och det får konsekvenser för oss andra.

Om vi låter dessa radiopratare visa vägen för våra barn och ungdomar undrar jag var vi kommer att hamna.

Eftersom en mycket liten del av unga människor nu för tiden ser på Aktuellt och Rapport blir ytliga radioprogram deras enda karta över verkligheten och det blir en mycket liten karta att leva livet efter.

Det är ett synsätt på sex, som mer liknar en porrfilm än ett parförhållande. Det är ett synsätt på utseende där man nästan tränar ihjäl sig för att sedan gå och skära sig i armarna av ångest för att man är stressad. Man får säga precis vad man vill till vem som helst på nätet.

Vi lever i ett gränslöst samhälle. Vad är ett gränslöst samhälle och vad leder det till? I ett gränslöst samhälle finns inga konsekvenser och regler för hur man ska uppföra sig. En del sätter sina barn i skolor med tydliga regler och konsekvenser gällande uppförande för att de vet att deras barn behöver det. Jag tycker att det är bättre att vi alla börjar sätta tydligare gränser för våra barn med en konsekvens som man kan leva upp till och lära sig något av så alla kan utvecklas.

Kakan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons