Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skamligt mot Skutskärs bandy

Annons

SVAR TILL

Ännu än gång har Älvkarleby och dess politiska ledning utmärkt sig. Maktspråk har använts mot en av kommunens föreningar för att de ska veta sin plats. En anrik förening som samlar många medlemmar och som under årtionden har satt Skutskär på kartan genom sitt spel. En förening med mycket engagerade medlemmar som har lagt mycket tid och kraft på föreningen. Vi pratar om Skutskärs bandy.

Sedan lång tid har diskussioner pågått på olika sätt om det är möjligt att låta bandyplanen och byggnader som hör till den, övergå i bandyns egen regi. 15 januari inleddes en mer formell förhandling mellan SIF BK och kommunen.

Insändaren i Arbetarbladet 9 april och den skrivelse till kommunstyrelsen (Ks) som kan läsas på SIF BK:s hemsida ger en tydlig bild av vad som har hänt under den så kallade förhandlingen.

Alla partier var inbjudna till ett informationsmöte med bandyn 5 mars och alla utom (SD) och (M) var där. Mötet avslutades i positiv anda då två av (S)-politikerna flera gånger sa att de inte kunde se några problem och det talades även om ett extra Ks för att snabbt komma till avslut. Redan då kom det fram att de tjänstemän som var kommunens förhandlare inte hade fått ett tydligt mandat av politikerna. Vi anser att de borde ha getts ett ekonomiskt tak och andra viktiga ramar att hålla sig inom. Inom dessa ramar är det fritt att slutföra en förhandling som sen bara formellt beslutas i Ks. Det verkar som om mandatet mer gick ut på att prata och ta reda på bandyns tankar än att föra förhandlingen framåt och komma till ett avslut. Det här visar att politiken i Älvkarleby inte hålls på en professionell nivå utan det liknar mer ett samhälle som styrs av en borgmästare utan några krav på demokrati och delaktighet.

Är det ett sätt att indirekt stoppa den verksamhet som man så stort basunerat ut att man vill överlåta i föreningsdrift? Detta är mycket dålig PR för vår kommun och man trampar på den lokala och allmänna demokratin.

Kommunen begär dessutom 900 000 kronor för bandyplanen som till merparten består av byggnader och anläggningar som klubben uppfört själva med hjälp av sponsorer.

Ismaskineriet och rörmattan torde med god marginal vara avskrivna då anläggningen är färdig för skroten. Kommunen har bokfört ett värde som föreningen själva har arbetat upp och det ser vi som högst märkligt.

Så frågan kvarstår varför man behandlar en förening på detta skamliga sätt? En förening som skulle investera i en ny kylanläggning med en drastisk sänkning av driftskostnaderna som resultat. Alla bidrag som kan sänka kommunens kostnader borde mottas med öppna armar.

Eller vågar man inte släppa fram en förening som troligen skulle förvalta anläggningen till lägre kostnad än vad kommunen kan göra?

,

Folkpartiet Liberalerna

i Älvkarleby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons