Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms, ni som kör på gångvägen

Beter sig ovanligt många som idioter i Skutskär? Ja, jag har i alla fall sett två bilförare bete sig idiotiskt på väldigt kort tid där.

Annons

Första gången var i fredags morse, strax före klockan åtta. Då körde en äldre man en bil på gångvägen Lindgatan på Älvboda.

I tisdags var det dags igen. En kombi med öppet släp, körde Lindgatan och in på gångvägen, österut, klockan var även denna gång strax före åtta på morgonen.

Jag undrar om ni tror att det är okej att köra på gångvägar om ni så behagar?

Jag kan upplysa er om att det är förbjudet. Jag kommer från och med nu att göra vad jag kan för att ta registreringsnummer på den bil som kör på gångvägen. I fredags blev jag ärligt talat för chockad, trots att jag då var tillräckligt nära bilen. Dessutom trodde jag att det var en engångshändelse. I tisdags var det alltför långt avstånd. Men nästa gång ska jag försöka vara mer på hugget och använda mobilkameran för att dokumentera. Det kommer även att göras polisanmälan!

Jag uppmanar alla er andra som bor och rör sig i området, att hjälpa till att göra det säkert för våra barn att ta sig till/från sina skolor, genom att ni håller ögonen öppna efter de som kör med bil på gångvägarna, och rapporterar in dem till polisen.

Det är absolut inte okej att ta sig friheten att köra där. Vad ger det för signaler till våra små barn? Vet rektorn på Bodaskolan och friskolan om detta?

Vad är anledningen till att man kör på gångbanan?

(man märker inte att man är på en liten gångbana och kör? Lämna i så fall in körkortet och ställ bilen för gott!)?

(ställ väckarklockan en kvart tidigare på morgonen!)?

Tror inte/hoppas inte att något av ovanstående ”ursäkter” räcker för att få okej från polisen i alla fall.

Ni som kör på gångvägar, ni borde skämmas!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons