Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms SVT för våra traditioner?

Jag såg att nästa julkalender ska heta ”Julstjärnan.” Nu ska vi flytta ut i rymden så vi kommer så långt bort från jorden som vi kan.

Annons

Incitamentet till en julkalender är väl att det handlar om julen. Har det blivit så hos ledningen för SVT att de skäms för våra traditioner när det lackar mot jul?

Man undrar ju naturligtvis i dessa tider när SVT har dåligt med pengar, varför inte köra dessa kalendrar som var bra i repris? Det kommer ju alltid nya generationer. För det skulle vara mer än rätt att medborgarna i Sverige skulle få bestämma innehållet, de tvingas ju att betala licensen.

Julkalendern har varit en central punkt i svensk tv. Det har gjorts många bra kalendrar som har gått rakt in i hjärtat. Nutidens konstigheter kan man inte säga har gått in över huvud taget. Utan här är det mycket signifikativt för Sverige, att tvingar man någon att betala, så får de ändå inte se vad de vill ha. Vad kallar man ett sådant samhälle?

Det finns inget som vi borde skämmas över när det gäller julen. Traditionerna är otroligt viktiga och börjar man att rucka på dem, blir kontentan att man raserar något som vi alla kan glädjas över. Julstämningen kan man ju inte precis prata om, för det existerar inte alls. Byt åtminstone namn. SVT kan ju kalla den “En dag i taget till 24 december”.

Då behöver man ju inte nämna julen för det är väl det som är det adekvata i detta. Men som sagt det finns ju en tröst i denna bedrövelse, att alla bra julkalendrar finns på dvd.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons