Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandal på skandal

Annons

Alla minns säkert alliansregeringens skryt över sin regeringsduglighet i förhållandet till en S-ledd regering. Nu ser vi resultatet, skandalerna på högsta nivå avslöjas nästan varje dag.

Är det inte Uppdrag granskning som hittat falsarier så är det dagspressen.

Det anmärkningsvärda är att de återfinns i landets högsta styrning och kontroll.

Den senaste är Riksrevisionen, den institution som skall kontrollera att landets styrning sköts korrekt.

Tidigare hade vi landets högsta skattechefer som varnade vänner och bekanta för kommande eller pågående kontroller av kapitalisternas skattesmitningsföretag.

Inom regeringskansliet, där den politiska ledningen tillsätts av nytillträdande regeringar, har vi fortfarande olösta frågorna angående NUON och helikopteraffärerna.

En företeelse som börjar osa utpressning är oseriösa läkare som utnyttjar stafettläkarsystemet som också tillkom under alliansregeringens tid och som fick sin näring genom neddragningar inom vårdapparaten och mindre anslag till läkarutbildningen. Allt motiverat med att det inte är pengar som saknas.

Det är märkligt är att inte läkarförbundet själva reder upp frågan. Deras och läkarnas anseende solkas alltmera.

Företeelsen har nu börjat tillämpas av sjuksköterskorna, deras ansvar är inte mindre.

Fusket inom de olika åtgärder som alliansregeringen tillsatte under sin tid. Assistansverksamheten, jobbcoacher, rotavdrag. Fas 3, den sänkta momsen, ungdomsrabatten på arbetsgivaravgifter och allt vad de hette.

Man skall inte tro att sådan här verksamhet inte också pågår inom landets kommuner. Sverige som tidigare ansetts vara det minst korrupta landet i världen verkar nu mer och mer avslöjas som likställt med andra länder i korruptionsfrågan.

Det är skamligt och om inte väljarna avskedar de partier som under sina åtta år vid makten åstadkommit det här förhållandet genom bristande regeringsduglighet och slapp kontroll så är det våra barnbarn och barnbarnsbarn som drabbas

De får ta över ett land i förfall.

Stefan Löfvens ord “ Kräv Din rätt gör Din plikt” har högsta prioritet för den regering som skall styra landet efter valet 2018.

En sak är klar – den regeringen får inte styras av Tobé och Anna Kinberg Batra.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons