Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skänk en tanke till de hemlösa i jul

Vi pratar om att vi är stressade inför julen och om all mat som ska köpas och alla dessa julklappar som vi ska köpa till våra barn, barnbarn, fruar, män och våra nära och kära.

Annons

Men det vi inte tänker på är våra hemlösa i samhället. Hur har de det under julen?

Får de smaka på den goda julskinkan som man går och längtar efter? Öppna paketen som ligger under granen? Få känna samhörighet och kärlek i familjen?

Nej, de har inte det där. Många är hänvisade till exempelvis Ria eller andra organisationer för hemlösa, ensamma. Stort tack för att ni finns för dem.

Att känna kärlek och julstämning i en familj – det finns nog inte för dem utan glädjen blir nog kort för när de ätit upp julmaten är det slut. Bara att gå vidare och undra var man ska sova i natt? Jag kanske inte får plats på härbärget? Om det ens finns något sådant?

Många har inte valt det livet. Så vi som klagar över stressen hit och dit och julklappsinköp. Vi ska uppskatta och ta vara på den fina julen för det finns de som inte får uppleva den så som vi gör.

Jag vill uppmana alla att vi skänker de utsatta människorna en tanke under julen och när vi känner oss stressade och otillräckliga. Många av oss har det väldigt bra i jämförelse med andra.

God Jul till oss alla.

Malin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons