Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolans utvecklingssamtal gör mig arg!

Annons

 Blir heligt förbannad på hur lärare får bete sig. Nu börjas det igen tidigt på våren med utvecklingssamtal. Den sista tiden fick vi, 15.30. Sedan slutar lärarna för dagen. Har ni någon aning om hur många timmar man måste ta ledigt från sitt jobb för att hinna vara med på utvecklingssamtal? Jag jobbar utanför Gävle, tar två bussar till mitt jobb. Bara restiden är på cirka en timme. Det innebär att jag måste ta ledigt cirka tre timmar eftersom man slutar 17.00!

Jag har två barn, det blir sex timmar. När jag frågar får man som svar ”kan ni besikta bilen under arbetstid kan ni gå på barnens utvecklingssamtal”. Sådant gör mig förbannad.

Har kollat med flera föräldrar och de tycker likadant. När min äldsta gick i 5:an (går nu i 7:an) hade vi senare tider. Förstår inte varför skolan gör så här!

Sedan kommer vi till själva samtalen. Det känns som att lärarna tar det i fel ordning. De pratar om hur proven gick i höstas och de betyg de fick då.

I stället ska ju samtalet läggas fram senare på säsongen innan det börjar sättas slutbetyg. Efter slutbetygen finns det ingen chans att till exempel fråga varför man fick sänkt betyg i något ämne. Sa detta till en representant i skolgruppen och hon tog upp det.

Tyvärr så verkar inte rektorn ta till sig det utan kör på.

Vad är det då för mening att ha dessa möten om man inte lyssnar på föräldrarna?

Maria

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons