Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrota de nya parkeringsautomaterna

/


Man kan ju undra hur sjukhuset och politikerna tänkte när de satt in de nya parkeringsautomaterna på sjukhusparkeringen?

Annons

Allvarligt talat, det var väl inte tänkt att man ska stå i kö cirka 15 minuter innan man har betalat och gjort klart parkering, och 15 minuter för att checka ut vid hemgång? På grund av att jag inget visste innan jag själv skulle upp på Gävle sjukhus för en rutinkontroll, blev jag cirka 15 minuter sen, vilket jag tyckte var väldigt pinsamt. Självklart bad jag om ursäkt på mammografin, angående min sena ankomst. Sjuksköterskorna förstod problemet, de hade hört en del patienter klaga om parkeringen.

När jag sedan kom ner på parkering var där även cirka 15-18 personer som skulle checka ut bilen, träffade lite folk i kön som var irriterade på de nya maskinerna. En man framför mig var mycket irriterad. Han berättade att dagen innan hade han väntat 40 minuter innan kön hade avtagit, så han kunde betala sin biljett. Jag kan ju tänka mig hur stressad läkaren ska vara som skulle behandla denna patient, när den patienten inte kommer i tid. Då kan kontentan bli att läkaren inte får den tiden med patienterna som är avsatt för personen i fråga. Vi vet sedan tidigare att det händer misstag, när läkare är stressad.

Varför inte ge varje Gävlebo som har bil ett kort som kan skannas på parkeringen, och sedan kan det läggas på räkningen vid besöket. Så, skrota de nya automaterna och inför ett nytt system. Så patienterna inte behöver planera in tiden långt innan de ska på besök, samt att läkaren får den tiden han/hon för den fulla uppmärksamhet patienten är berättiga till utan misstag.

Annika Hörnell

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons