Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle ni kunna neka en diabetiker vård också?

Annons

Vem tänker på och tar ansvar för att våra beroende får den hjälp de behöver?

En del anser att de får ta och rycka upp sig, ta ansvar för sitt liv men då beroende är en dödlig sjukdom så klarar de inte det på egen hand. Vi betalar skatt för att få hjälp när vi behöver det men som det ser ut i dag så far allt fler väldigt illa i vårt samhälle.

Återfallsfrekvensen hos personer med diabetes och alkoholister är ungefär densamma men vem skulle neka en diabetiker vård för att de misskött sig? Ingen skulle jag tro!

Jag läste att det 2006 dog 200 personer av överdoser i Sverige. Låter det som en bra beroendevård?

Vi ligger på andra plats när det gäller överdoser i Europa. Något som vi skulle skämmas för, men vem gör något åt det? När jag ser dessa siffror så förstår jag ju att beroendevården vi bedriver är katasrofal. Nä, finns ju inga pengar så klart! Välfärdslandet Sverige verkar vara utarmat på resurser så vi kan inte hjälpa till med medel till dessa förmodligen allra mest utsatta människor i vårt land! Sorgligt men sant!

Jag som anhörig vaknar ibland och skriker av ångest! Rädslan för att det ofattbara har hänt, att min son inte längre finns här med oss i detta livet.

Tills nu i skrivande stund har det inte hänt men så många andra har drabbats.

I mina tankar är jag med dem och känner med dem. Jag kan bara tala för vad jag känner och vad mina erfarenheter har gett mig och mina nära och kära!

Tack för ordet!

Rose-Marie Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons