Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slaget om Sveriges största äppelträd fortsätter

Annons

Jag läser i Arbetarbladet 26 november att Jörgen Edsvik säger ”Nu ska förhandlingarna slutföras och sen kan vi fatta beslut”.

Den mannen är inte trovärdig. Förhandlingarna som pågått sedan sommaren 2014 är ett enda stort vilseledande och döljande av sanningen, att oegentligheter förekommit inom Gävle kommun sedan 2010 över handläggningen av hela ärendet.

På Arbetarbladets ledar-sida 25 november i år skriver Jenny Wennberg att Edsvik skrivit på Facebook att kommunens ekologer och landskapsarkitekter varit med och bedömt trädet sedan 2009. Men ”Ingen av dessa har bedömt trädet som värdefullt till skillnad från flera andra träd man aktivt skyddade på tomten”.

Nu far Edsvik med osanning. Under nämnda experters möte 25 augusti 2010 nämns inget om äppelträd. Ett år senare, 1 augusti, står i detaljplanens planbeskrivning ”I områdets nordöstra del som gränsar mot Vallbacksskolan ligger en upphöjd platå med ett flertal värdefulla tallar som ska bevaras ... I övrigt finns ett fåtal träd och buskar i området.” Trots denna vetskap antogs detaljplanen (Vallbacken 2:5, Gustavsplan) 28 september 2011 av byggnadsnämnden som Edsvik var ordförande för fram till valet 2014. Jag ser gärna en kommentar från Edsvik. Fortsättning följer...

R Selander ,

skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons