Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta göda alla dessa bemanningsföretag

/


Hallå alla arbetsgivare!

Annons

När ska ni sluta göda dessa bemanningsföretag? Vad tjänar ni på att betala andra för att rekrytera personal till er verksamhet? Mitt förslag är att ni blir bättre själva på alternativa anställningsformer och skippar dessa mellanhänder. För den anställde är det ofta sämre lön och villkor eftersom bemanningsfirman hela tiden ska ha sin del av vinsten, med undantag från direkt rekryteringsuppdrag för en anställning.

Sedan skulle man önska att alla arbetsgivare som vill erbjuda grundlön plus bonuslöner kunde höja sina grundlöner som ofta är lägre en högsta a-kassan i dag. Och detta med provisionsbaserade löner ökar ju tyvärr den psykiska stressen och kanske även den fysiska vilket jag inte tror är bra för den enskilde anställde i förlängningen. Det finns givetvis undantag med personer som gillar detta, men har man familj och barn, som jag har, vill man arbeta för att leva och få lite tid kvar för barnen och inte leva för att arbeta ännu mer för att få ihop en dräglig ekonomi.

Vidare gällande bonusbaserade löner så hänger inte det alltid med i bedömningen vid exempel sjukdom eller ny arbetslöshet och därmed är detta inte särskilt lockande för oss som varit med på arbetsmarknaden i mer än 20 år. Det borde också införas förbud mot oseriösa arbetsgivare som annonserari media och via arbetsförmedlingens hemsida och sedan är tjänsten redan tillsatt internt, detta kan inte vi arbetssökande se och det är inte rättvist mot arbetssökande att de ska sitta och lägga ned tid på.

Arbetssökande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons