Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta klaga på ambulansen!

Annons

Visst kommer ambulansen! Man blir väl omhändertagen! Så sluta klaga!

På eftermiddagen den 7 juli insjuknande jag plötsligt med häftigt skakande frossbrytningar, flämtande andning och smärta på höger sida i bröstet, vilket fick min hustru att kalla på ambulans. Blev i ambulansen snabbt uppkopplad på EKG, fick Alvedon intravenöst mot den höga febern och syrgas i näsan.

Under färden mot Gävle sjukhus släppte det allra värsta obehaget och jag kunde svara lite på den vänliga ambulanssjuksköterskans frågor. Hon skrev in detta till akutmottagningen.

På akuten fortsatte vården med provtagningar och så fick jag träffa en vänlig och synnerligen noggrann läkare som efter kontroll av provsvaren skickade mig till lungröntgen omgående. Denna visade en lunginflammation på höger sida. Läkaren förklarade då på ett förtjänstfullt sätt fördelen av att stanna kvar på sjukhuset några dagar för att kunna få antibiotika intravenöst för ett mycket snabbare resultat än med tabletter. Tackade givetvis ja till detta erbjudande varpå behandlingen insattes omedelbart.

Inlagd på Lungavdelning 109L fick jag glädjen att under fyra dagar möta många enastående vänliga och hjälpsamma sjuksköterskor och undersköterskor. Glada, trevliga och medkännande. De skapade en god trygghetsstämning och man fick sina värden kontrollerade hela tiden.

Jag vill alltså hylla alla de fina människor som jag berättat om här ovan och tycker att de verkligen förtjänar att uppmärksammas för sina fina arbetsinsatser.

Gunnar S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons