Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snälla, ta tillbaka 17-bussen

Annons

Jag är en väldigt upprörd studerande som bor i Stensätra, Sandviken. Jag åkte tidigare med 17-bussen som gick genom byn men den har nu tagits bort på grund av olika orsaker, vilket är extremt dåligt gjort! Hur har ni tänkt er att vi som studerar ska ta oss till skolor eller gymnasium utanför Sandviken? Måste vi cykla till resecentrum? Jo, det går väl för sig på vår/sommar/höst, om man vill gå upp klockan 6 på morgonen vilket jag tror inte speciellt många vill. Annars har jag ingen som helst möjlighet att ta mig till resecentrum på vintern. Så jag tycker att ni ska tänka igenom detta igen. Personligen tycker jag inte att det är något att tänka på över huvud taget eftersom det är solklart för mig att bussen kommer att användas av väldigt många nu när bland annat sommarlovet är slut. Om ni inte kan ha den gående under alla årstider så snälla låt den gå på vintern åtminstone. Elever från både Söderskolan och Björksätraskolan skulle uppskatta detta, och även gymnasieelever som måste ta sig till resecentrum på morgnarna!

Jag (och säkert många andra) skulle också uppskatta om 17-bussen gick till resecentrum åtminstone två–tre gånger på morgonen och eftermiddagen så att man inte måste trängas på den överfulla 14-bussen som går fram och tillbaka från resecentrum. Den bussen är så full att många måste stå upp vilket innebär fara om det skulle hända något under resans gång. Chansen att missa en buss är också väldigt liten om det blir förseningar och inte lika många skulle komma för sent till skolan/jobbet!

Tidigare har 17-bussen gått en gång i halvtimmen. Jag tycker att det är ganska bra om man missar den tidigare avgångstiden, men ändå minskas antalet personer varje halvtimme. Så den borde gå en gång i timmen i stället. Det borde vara mycket bättre . Eftersom bussen då går mer sällan skulle den kunna gå till resecentrum. Så, snälla, ta tillbaka 17-bussen och tänk över mina idéer!

Irriterad och missnöjd studerande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons