Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart börjar det igen...

Annons

Höstterminen börjar snart och då får många barn ångest för att gå till skolan.

Detta är förödande för många. Tänk att ett samhälle inte kan skydda ett barn från dessa förövare. Det går inte längre att sopa detta under mattan, för det är ett stort samhällsproblem. Vi vuxna måste på något sätt lyssna på våra barn. Barnen är ju det bästa vi har och skulle få det bästa vi kan ge dem.

Det finns så många som har blivit allvarligt sjuka på grund av denna mobbning.

Tro inte att det slutar när barnet går hem utan det fortsätter både i mejl och sms.Det borde bli en stor nationell samling mot detta destruktiva beteende.

Föräldrar har ett stort ansvar att ta reda på om deras barn mobbar. För detta är absolut incitamentet för att på något sätt stoppa det.

Vi får en generation som när de växer upp inte har kunnat få den kunskap man kan kräva av samhället att de ska få. Många blir sjuka och kan inte njuta av livets goda.

Är detta vårt arv till våra kommande generationer?

Lika väl som samhället förstörde många barn på 40- och 50-talet genom att placera dem på barnhem eller hos fosterföräldrar så kan man dra ett likhetstecken med dagens situation för jag vet att många barn lider i tysthet.

Visst går det att komma åt det här. Det gäller att införa lite diciplin i skolorna. Lära barnen respekt för andra och absolut ha detta på agendan. För det ska ju inte vara så att en del ska få del av kakan och andra inte ens se skymten av den.

Tyvärr har skolorna misslyckats kapitalt och har en inställning som är nästan skrämmande.

Nu drar jag inte alla skolor över en kam. Men här fordras det strikta åtgärder för att få bukt med denna förödande mobbning som lamslår så många elever.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons