Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solidaritet viktigare än sänkt skatt

Jag vill tacka centerpartisten Anders W Jonsson, som i en debattartikel i Arbetarbladet 23/6, förkunnande sitt förakt för sjuka människor med sällan skådad arrogans.

Annons

Det stärker min uppfattning att politikerna totalt saknar förmåga eller vilja att förstå sjuka (och arbetslösa) människors situation, varför jag kommer att anmäla mig till Resurs, som är en spirande proteströrelse mot försämringarna i sjukförsäkringen. Vidare kommer jag att skriva på namninsamlingen, som för närvarande pågår och som kommer att överlämnas till politikerna i höst.

Jag uppmanar läsare av Arbetarbladet, som anser att ett mänskligt samhälle går före skattesänkningar, att göra detsamma.

Själv känner jag ett starkt medlidande för långtidssjukskrivna människor, som blir drabbade av den förda politiken, då jag har egen erfarenhet av sjukskrivningskarusellen innan jag fick förtidspension. Jag kan garantera att de nya reglerna på intet sätt hade gjort mig frisk eller fått mig tillbaka till arbetslivet. Tvärtom hade de bara gjort mina återkommande depressioner och självmordstankar ännu värre.

Sett från min horisont är orsakerna till den höga sjukfrånvaron helt andra än vad politikerna vill tuta i svenska folket.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons