Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarskola är inte lösningen

Annons

Läste SVT-text vid lunchtid 6 juni och blev inte förvånad.

Vid en pressträff inför sitt sommartal i Stockholm, sa Anna Kinberg Batra (M) att hon vill att en obligatorisk lovskola bör införas för alla, till en kostnad av 600 miljoner kronor. Det finns risk för utanförskap annars.

”Sommarskola” infördes för flera år sedan för elever som inte kunnat eller orkatmed skolarbetet. Orsaken kan vara flera, som jag ser det; familjens skilsmässa, sjukdom/bortavaro, svårt att av någon anledning att klara ett specifikt ämne, blygsel, mobbning... Bland annat detta kan skapa utanförskap.

Det är fel metod att vissa elever tvingas gå i lovskola. Dessa elever behöver så välloven. Kostnaden för denna nya lovskola på 600 miljoner kan mycket hellre läggas på fler vuxna i skolan. Det är resurser i skolan som behövs, vuxna engagerade pedagoger som är intresserade av varje unges prestation och välgång.

Återförstatliga skolan omedelbart. Kvalitén är ojämn och odemokratisk. Inga miljoner till friskolor och ägarnas rikedom. Man går i skolan där man bor. Tryggheten är så oändligt viktig.

Lena Palm

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons