Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå upp mot Kinas diktatur!

Annons

Den kinesiske dissidenten och fredspristagaren Liu Xiaobo fick inte komma till Oslo för att ta emot sitt pris.

Händelsen riktar världens blickar mot jättelandet i öst.

Sedan kommunistpartiet tog makten har regimen konsekvent stoppat alla slags oliktänkande som de ser som hot mot partiets strävan att upprätthålla bilden av ett stabilt och ekonomiskt framgångsrikt parti. I Kina finns ingen yttrande- eller trosfrihet. Kristna, Falun Gong- utövare, tibetaner, mongoler, uigurer och människorättskämpar förföljs och torteras. I de cirka 1 400 arbetslägren i Kina beräknas det sitta uppskattningsvis 3 till 6 miljoner fångar, enligt The Laogai Research Foundation.

Samvetsfångar skickas till lägren utan rättegång. Där får de utstå tortyr och slavarbete. Produkter som tillverkas i arbets- lägren exporteras, bland annat till Europa, och man har sett att flera arbets läger är registrerade som företag.

Det framgår allt tydligare att det kinesiska kommunistpartiet måste kämpa alltmer frenetiskt för att bevara sin makt.

Genom att försöka hindra det kinesiska folket från att få sann information, lägger man ner stora resurser på hackers, spioner och it-poliser.

Det är viktigt att världens ledare och alla människor som har med Kina att göra, vågar stå upp för den värdegrund som alla människor i världen borde ha rätt till; sina innersta tankar och trosuppfattningar, frihet från förföljelse och tortyr, yttrandefrihet och rätt till att delta i landets styre.

Susanne Larsson, Ockelbo

Lotta Svedin, Gävle

Birgitta Karlsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons