Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpack får mig att känna mig som en dålig människa

/


Vi ska inte slänga så mycket mat, helt rätt.

Annons

Men hur gör du när du står i affären eller läst deras utskick av veckans lockvaror. Visst är det lätt att ta det som erbjuds till ett lägre pris än det ”normala”. Men mycket ofta så måste du köpa större mängd eller flera av samma vara för att kunna nyttja det lägre priset. Är det en vara med lång hållbarhet, till exempel konserver, toapapper och så vidare är det okej men gäller det en så kallad färskvara med ett kortare datum kan det bli ett dyrare köp.

Du hinner inte förbruka det du handlat till ett förmånligare pris, alltså du har bara gjort affären till en vinnare inte dig själv eller naturen. Så nästa gång du känner att du fått ett bra erbjudande från din affär: Tänk efter före! Du kanske är ensam i ditt hushåll, priset kanske ger en så liten rabatt att det är bättre att köpa en av varan och sedan inte behöva slänga den du inte hann förbruka.

Ofta blir vinsten så låg att om du köper den rabatterade varan har du i stort bara blivit lagerhållare åt din affär, plus att du har förlorat på köpet för varan hinner passera utgånget datum med råge.

Det vore bättre att affärerna lämnade 510 procent en/två gånger i månaden och vi fick handla det vi förbrukar, inte kastar, till ett bra pris. Dessutom måste ni ta hänsyn till alla ensam hushåll ofta äldre/pensionärer som många gånger inte kan handla för det så kallade billigare priset då det krävs en högre volym av sitt inköp.

Jag skyller inte affärerna för att lura oss men nog känner man sig vilseledd när man ska handla och som en dålig människa när det icke förbrukade åker i sophinken.

Komposten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons