Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortorget måste ha ny markvärme

Annons

SVAR TILL

Eftersom jag gjorde samma reflektion som insändarskribenten, att nog kan vi tåla ett lite skabbigt torg några år till, får jag förmedla min omvändelse. Grunden till att torget behöver byggas om är att markvärmen som håller snön borta från torget blir allt sämre och delvis slutat fungera. Det har varit ett problem en tid, men nu börjar kostnaderna för snöröjning att öka.

Alltså måste något göras, och en stor kostnad i sammanhanget är att gräva upp all yta och lägga dit ny markvärme. Det är fortfarande kostnadseffektivt med markvärme för att hålla snön borta jämfört med snöröjning ovan mark. När allt detta arbete utförs tar vi och förnyar torget rejält, satsar på en kvalitet som ska hålla för minst 20 år och lägger sten som kan återvändas många generationer framåt.

Arbetet görs också i ett svep över en säsong för att inte göra torget till en arbetsplats med stök i flera år, vi måste göra vad vi kan för att behålla vår centrumhandel i staden.

Till sist, det mesta av kommunens skattepengar går till vård, skola och omsorg, det är någonstans i slutet vi tar pengar för att hålla staden på avstånd från ytligt förfall och försöker åstadkomma vackra gemensamma ytor som står sig många år i framtiden.

(V), vice ordförande i bygg- och miljönämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons