Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår kommunalekonomi = enkel matematik

Så där ja, nu ska vi ut, vi elevassistenter i Sandvikens kommun. Varför? Kostar vi bara pengar för att dalta runt med elever som klarar sig galant ändå, eller?
Nja, tänk så här i stället:

Annons

För en lön, ofta en bra bit under 20 000 kronor i månaden har ni här personer som är proffs på ungdomar med lite speciella behov.

Om varje elevassistent i Sandvikens kommun lyckas vända en enda av de ungdomar han/hon jobbar med så spar kommunen nästan garanterat in kostnader för följande:

* Drogavvänjning

* Skadegörelse

* Socialbidrag

* Behandlingshem

* Misshandel

* Rättegångar

...och så vidare, och så vidare under många år.

Listan kan göras hur lång som helst,men eftersom kommunens budget sträcker sig över ett år i taget spelar det ingen roll vad vi spar in i långa loppet.

En före detta kollega sa en gång att man nog kunde skicka hem en assistent med pension efter att den lyckats ändra livsinriktning på en enda av sina elever och ändå gå plus många miljoner.

Det är jag också helt övertygad om.

Det har nu gått två veckor av höstterminen och jag ser redan med förfäran hur året kommer att bli på skolorna, det är nästan samma tragedi för dem som måste jobba kvar.

Jag drömde om att ni i stället visade lite jävlar anamma och behöll all kompetent personal med en liten förlust (med ert sätt att räkna, inte mitt), och på det sättet skulle ni visa resten av Sverige att i Sandvikens kommun kan man leva tryggt, hit törs man flytta med sina barn (blivande skattebetalare). Kommunledningen visar styrka och samtidigt medmänsklighet, här vill jag bo.

Men det är ju bara en dröm, sedan vaknar man igen och kollar numret till arbetsförmedlingen.

Grattis Sandvikens kommun, glöm Göransson Arena, det är ni som kommer att sätta Sandviken på kartan, tyvärr som den sämsta kommunen i landet att arbeta i.

Ni kommer att ha sparsamt med ansökningar till era tjänster fram- över med den behandling ni visat oss alla.

Man ska inte kasta sten i marmorhus.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons