Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar om fritidsgården Fernan

Annons

SVAR TILL

”Maria Brook, Österfärnebo”,

28 oktober

Vid ett möte med Utvecklingsgruppens ungdomsansvariga, Svenska kyrkan och Kultur och fritid 21 oktober i Österfärnebo framfördes en ganska tuff bild av ungdomarnas situation i Österfärnebo. Vi var egentligen där för att prata om och kring verksamheten 2010 men mötet kom mest att handla om nuläget. Alla var överens om att det är viktigt att gården hålls öppen med bra verksamhet och bra ledare.

Att hålla Fernan öppen utan bra ledare är en stor risk. De ledare som ungdomarna behöver ska vara goda förebilder med god utbildning. De ska kunna sätta gränser, våga ta diskussioner och ställa upp för ungdomarna. Det har inte varit så. Vuxna som ställer upp måste våga vara vuxna, det måste bli bättre än i dag annars kan det snarare bli en risk att vara på gården.

Kommunen har inte stängt fritidsgården i Österfärnebo men mötet rekommenderade att Utvecklingsgruppen skulle ompröva öppethållandet.

Kommunen skriver i de avtal som reglerar ungdomsgårdarnas verksamhet, att de ska vara öppna minst tre dagar i veckan varav en dag ska vara fredag eller lördag.

I Sandviken finns det sju ungdomsgårdar som får kommunalt stöd. Av dem är bara två helt kommunala gårdar, UC och Zenit, övriga drivs av andra organisationer med stöd från kommunen.

Svenska kyrkan, och IOGT/UNF har också ungdomsgårdar.

Kultur och fritid som ansvarar för ungdomsgårdarna lägger över 3 miljoner varje år och de sista tre åren har vi tillfört mera pengar trots att Kultur och fritid har fått minskade ramar.

Vi skulle behövt mer resurser för att göra ett kvalitativt bättre jobb, men än så länge når vi inte dit.

Hans Nilsson

Kultur och fritid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons