Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svik inte Hagaströms SK en gång till

Annons

 Centern har vaknat och kräver ishall till Hedesunda. Gick att läsa i måndagens tidning.

Detta har varit på gång i åratal i Alliansen i Kultur och Fritid. Dessutom, om Hedesunda skulle få ishall, så måste även Norrsundet få detta. Rättvisa måste råda för de som bor i de yttre områdena i Gävle kommun. Detta finns också kraftigt uttalat, att man måste satsa mer på ytterområdena än vad man gjort genom åren.

Men Hedesunda och Norrsundet får ställa sig i kö. Hagaström med sin isoval står faktiskt först på Investeringslistan. Det kan ingen komma undan. Inte ens Centern, som var med och tog bort investeringen för Hagaström i sista budgeten. Hagaström har nu väntat på sin isoval i 30 år, ja, det finns de som säger att det är 40 år. Jag vet inte hur många dagar Hagaström haft is i år, men inte kan det vara mer än 14 dagar. Förra året var det visst 5 dagar. Sedan får man skicka sina ungdomar till andra län för att träna.

Kommunen kan inte hålla på och göra bort sig år efter år och neka Hagaström sin isoval. Hagaström skulle kunna vara en av de mest framgångsrika klubbarna i Sverige om de fick is under hela vintern. Precis, som de en gång i tiden varit med König, som flaggskepp. Stora mästerskap såsom SM och Europamästerskapen, skulle kunna ligga i Gävle. Detta ger uppmärksamhet och inkomst för Gävles hotell- och restaurangrörelse. Och isen i Hagaström gynnar också allmän-åkningen och populariserar hastighetsåkningen, som i sin tur ger fler medlemmar. På allmänåkningen i Hagaström (när man har is) kan det vara flera hundra åkare, ja, det har faktiskt varit över tusen åkare några helger för några år sedan.

Nu är det dags. Moderaterna får gå ihop med Socialdemokraterna och lämna småpartierna åt sidan, och se till att pengar skrivs in i budgeten, som ska läggas innan sommaren. Allt annat vore fiasko i denna kommun, som så väl behöver nya attraktioner för att locka nya människor, turister, idrottare, från andra delar av Sverige.

Svik inte Hagaströms SK en gång till.

Kenneth Bognesand

en gång ledamot i kultur- och fritidsnämnden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons