Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sykes-Picot-avtalet har dött !

Annons

 

Det har gått exakt ett hundra år sedan Sykes-Picot-avtalet undertecknades mellan dåvarande världens supermakter :England och Frankrike, som delade upp mitt land, Kurdistan. Och sedan dess har rena rama helvetet  brutit loss för kurderna.

Det fanns inte mycket för oss kurder att göra än att kämpa och i alla delar av Kurdistan utkämpades hårda strider mellan ockupanter och värnlösa civila kurder under ett sekel .Det som hände under den långa tiden kan inte beskrivas med ord. Allt elände, lidande och onödigt hat!

Det värsta var att fienden aldrig verkade ge upp sitt hat och sin avsky mot allt som har med kurder att göra, språket förbjöds ,namnet kurd och Kurdistan försvann ur dagens terminologi .

Det blir mer och mer uppenbart vilken avgörande betydelse den hårda kurdiska kampen har. Fienden i vissa delar av Kurdistan håller på att ge upp och lämnar Kurdistan men i andra delar hårdnar kampen och blodspillan fortsätter. Turkiet fortsätter sin hårda linje mot kurder och bedriver ett utrotningskrig .Och världen bara tittar på .

Jag är inte särdeles förtjust i Sveriges tystnad! Jag är utom mig av vrede, men på samma gång kallblodig ändå!

 En kurd

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons