Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta en tur till Gävle,Älvkarlebypolitiker!

Annons

Heder åt Lutti som visar sitt missnöje med de styrande i Älvkarleby kommun. Tänk att vi fått vårt eget Klondyke, med egen bom och allt. Vägbulor var 100:e meter.

Där kan de leva oantastade från övriga samhället. Undrar vilka som beslutar om sådant? För våra ungdomar görs inget, de får driva fritt omkring. Men för de välbesuttna går det att ordna, strandskydd förbises. Ur brandsynpunkt är det skrämmande. Tänk om det börjar brinna där. Vad händer då?

Det verkar som om hela kommunhuset gått i dvala, det händer inte mycket. När man passerar viadukten och tittar till vänster mot Idrottsvägen kan man tro att man skönjer mangroveträsket. Så mycket sly och vass, undrar vad som lurar i den. Eftersom man inte vill ta bort den? Det vore väl trevligare att kunna se husen som står där. De hyresgäster som bor där skulle säkert också tycka det vore trevligt med lite utsikt. För arbetskraft borde det väl finnas nu i dessa tider. Det är ändå ögat som tar in intrycken först, man säger ”O vad fint det var här”.

Nu kan man vänta sig att se en kanot komma framglidande vilken minut som helst. Turisterna trampar säkert lite hårdare på gasen för att komma igenom samhället fort. Övriga partier verkar inte heller se något! Cykelvägen blev fin utmed ån, men den syns tyvärr inte.

Men den är ljuvlig att cykla på. Men alla kanske har semester nu, eller har man dragit in politikerna också? Liksom man dragit in brandkår och polis.

Samhället skrider sakta framåt på de flesta håll, så icke i Älvkarleby kommun. Nästa projekt blir väl en bom på Rotskärsbron! Kanske Tallmon också vill ha en bom, så de kan leva sina liv i enskildhet de också. Kommunens väl har väl fått en händig lokal, sitta och prata och skrodera på gågatan, ett pittoreskt inslag i centrumbilden.

Kanske det talas politik där, vem vet?

Undrar varför det är så tyst, ingen säger något? Några få bullrar om bandyn , men övrigt som sker verkar ingen bry sig om.

Eller snarare inte sker. Tycker alla att det blir tryggare i samhället utan poliser? Brandkåren kanske också räknas som lyx.

Ska man verkligen inte ha några allternativ att rösta på i nästa års val? Man vet redan nu vilka man kan lita på! Någon eller några politiker syns ibland och säger något. Men det är mest bara ord, det finns oftast ingen substans i det.

Angående ungdomarna i samhället: politiker i alla partier, ta en tur till Gävle! Väl där, åk till Alderholmen och kolla in vad man byggt där. Skateboardramper och streetbasketplan. Både brädåkare, inlines och trickcyklar samsas om utrymmet. Har vi verkligen råd att inte satsa på våra ungdomar?

Hemköpsplan vore väl en helt perfekt plats att bygga på. Med tiden kanske även ett fik för dem i de tomma Hemköps- lokalerna. Men det kanske vore väl vågat för politikerna. Enklare att sätta upp några kortstyrda vägbommar i stället.Snart kommer väl privata vaktbolag att patrullera området också.

Ta er i akt ni politiker, domens dag närmar sig.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons