Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta fram alla lösningar!

Annons

SVAR TILL

Tack för det utförliga svar informationsavdelningen på Barn och Ungdom skrev angående skolnedläggningar. Det är viktigt att göra klart att människor har rätt att argumentera och bilda opinion i olika frågor. Skolfrågor är helt klart ”heta” i Gävle och politiker kan inte fatta beslut genom att lyssna på de grupper som hörs och syns mest. Men jag anser att man är skyldig att mycket tydligare än vad som skett i Bomhusärendet öppet och fullständigt redovisa konsekvenser av möjliga beslut. Man har beskrivit vilka investeringar som krävs för att ta emot alla Bomhuselever i årskurs 7 till 9 på Lillhagsskolan. Men man valde att inte redovisa kostnader för byggande av ny gymnastiksal med tillhörande utvändiga ytor för gymnastiken. För visst blir det väl en riktig satsning med en stor idrottshall på nya högstadiet?

Man anger vidare att fler elever jämfört med i dag får längre skolväg, men att ingen Bomhuselev är berättigad till skolskjuts. Det finns för övrigt ingen bussförbindelse mellan södra Bomhus och Lillhagen. Angående alternativet att göra Källmurs- skolan till högstadium för alla Bomhuselever visar förvaltningen att det är omöjligt. Alla får inte plats.

Det finns dock färdigritade förslag från AB Gavlefastigheter där man kostnadsbeskrivit anpassning och utbyggnad av Källmursskolan, som möjliggör att alla elever får plats. Hur kommer det sig att det alternativet till beslut aldrig kom till nämnden? Här finns redan gymnastiksalar och ytor för idrott utomhus.

Angående bussförbindelser är det ju så att ettans busslinje går från Lillhagen och gamla Bomhus direkt till Källmursskolan. Jag tycker att ni tjänstemän och politiker skulle vara skyldiga att ta fram alla lösningar som är möjliga innan ni går till beslut.

Vill ni tappa ytterligare elever till friskolorna? Bomhuseleverna kommer i den nya organisationen att kunna välja fritt mellan Lillhagsskolan och Stenebergsskolan. Är det ett skämt, eller?

Det här är en strategisk fråga, som ni slarvar med.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons