Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta inte våra mobiler

/


På Hedängskolan i Storvik har lärarna och rektorn bestämt att eleverna inte får ha mobilerna med till lektionerna.

Annons

I två månader ska eleverna lämna telefonerna i skåpet. Det tycker eleverna är obehagligt på grund av att det finns vissa som har sagt att andra elever har nyckel till alla skåp i skolan. Jag har frågat om vi kan ha en låda i klassrummen som vi kan lägga mobilerna i men det vill inte lärarna för ”om vi skulle hålla i lådan och ni får lägga i den och vi tappar lådan med mobilerna så får vi betala för dem och vi vill inte riskera det”, säger vissa lärare.

Men om de bara har en stående låda och vi får gå och lägga i den själv är det ju vårt fel om den åker i golvet, sa vi (eleverna). Lärarna sa också att om förbudet inte funkar och det är elever som bryter mot regeln så kommer de förlänga förbudet. Om förbudet fungerar så kommer de fortsätta med förbudet. Det tycker jag är väldigt taskigt, att säga samma sak om båda sakerna. Det borde vara så att om förbudet funkar så ska de ta bort det.

Förhoppningsviss har vi lärt oss att inte hålla på med mobilen på lektionerna och kan visa lite mer respekt.Vi kan visa hur mycket man hinner med på lektionen när man inte har en telefon bredvid sig. Men det är också dåligt att de har fixat det här förbudet för det finns sådana som mig som kan koncentrera sig bättre med musik, och nu kan vi inte lyssna på musik när vi har det här förbudet i två månader. Det kan kanske påverka betygen om man jobbar bättre med musik och nu när vi inte får ha det så kanske de sänker betyget lite och det är inte så kul om man satsar på ett speciellt betyg i något ämne.

Tänk om ni var i den här situationen, vad skulle ni göra då?

Stina från

Hedängskolan i Storvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons