Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för stödet till Västsahara!

Annons

Jag har inte följt partiledartal från Almedalen. Det var bara ett jag var intresserad av att ta del av: Jonas Sjöstedts. Till saken hör att jag inte är vänsterpartist (däremot var jag medlem i gamla VPK på sjuttio- och åttiotalet), inte heller har för avsikt att bli det och att jag inte röstar. Vissa menar att jag på grund av att jag inte röstar inte har rätt att yttra mig. Det struntar jag fullständigt i.

Även om jag inte alls är överens med Vänsterpartiet i vissa frågor, så anser jag att Sjöstedts tal var bland det bästa jag hört på länge. Klart, tydligt, enkelt och distinkt. Raka besked och information om vad partiet de facto har uträttat i praktiken.

Nu finns det tydligen de som förväxlar rättvisepatos och jämlikhetskrav med populism. Sådana människor vill tydligen inte förstå vad det handlar om. Eller också saknar man förmågan att rätt bedöma det hela.

Vänsterpartiets ledare skrädde inte orden då han talade om socialdemokraternas kohandel med borgarna. Och fenomenet är inte nytt. Saltsjöbadsandan lever. Man kallar denna samförståndspolitik för “den svenska modellen”. De gröna kolskyfflarna hakar på.

Tillsammans har de inte bara svikit de svenska arbetarna utan även folket i Västsahara. Man frestas stämma upp en gammal proggdänga: “Fy på dej, sosse, vad det luktar…”

Men tack, Jonas Sjöstedt för ett mycket bra tal och för ditt stöd till Västsaharas folk!

LARZ GUSTAFSSON,

Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons